Αναζήτηση

Τι συμβαίνει με τα μαλλιά όταν τα βάφω?

Είναι όλες οι βαφές κακές για τα μαλλιά μου; το ντεκαπάζ κάνει μεγάλη ζημιά?

καταρχήν η κάθε βαφή για να πιάσει στο μαλλί χρειάζεται να την αναμίξουμε με οξυζενέ.

Το οξυζενέ θα ανοίξει τα λέπια της τρίχας και τα μόρια χρωστικής θα περάσουν εντός του χιτώνα, ετσι έχουμε μια επιτυχημένη βαφή.

Δυστυχώς όμως το οξυζενέ ανεβάζει το ph αρκετά υψηλά και έτσι η τρίχα αρχίζει να λιώνει, να γίνεται πιο λεπτή και τελικά να σπάει. Πρωταθλητής στο ανέβασμα του ph και αυτομάτως της φθοράς της τρίχας είναι το ντεκαπάζ.

Πλέων τα υλικά καλλυντικού έχουν εξελιχθεί και οι εταιρείες καλλυντικών μαθαίνουν τους επαγγελματίες κομμωτικής να προσθέτουν κάποιον ενυδατικό παράγοντα μέσα στην βαφή για να μην προκαλούν φθορές στα μαλλιά, έτσι τα μαλλιά συνεχίζουν να ενυδατώνονται κατά την διάρκεια της βαφής και η φθορά περιορίζεται σε βαθμό άνω του 95%.

Αν τώρα βάφετε τα μαλλιά σας μόνοι σας και δεν έχετε πρόσβαση σε επαγγελματικά προιόντα προστασίας τότε η καλύτερη λύση είναι να προσθέτουμε 5ml ελαιόλαδο ανά 60ml βαφής, ακόμα πιο ιδανικά 6ml αμυγδαλέλαιο ανά 60ml βαφής.

Επίσης μπορούμε να διαλύσουμε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη σε ένα μικρό φλιτζανάκι του καφέ νερό, θα πάρουμε το οξυζενέ που έχει η συσκευασία και θα το αδειάσουμε σε ένα μπολάκι κατόπιν θα προσθέσουμε μια κουταλιά της σούπας απο το ζαχαρόνερο που φτιάξαμε και το ανακατέψουμε καλά με το οξυζενέ, στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα της βαφής με το έλαιο και η βαφή τώρα είναι ενυδατική.

Καλές βαφές .


102 Προβολές0 Σχόλια